Updated: 03.12.2022
Channel «Arcticriver»
y

Futocipoputlethu vélemények

Gyűjtsük össze a csaló oldalakat, segítsük egymást, így sok kellemetlen perctől kímélhetjük meg embertársainkat. A fotókat letöltötték valahonnan a webről, PayPal fizetés még véletlenül sincs, és az oldalon megadott információk is elég szegényesek. Ehhez minden lényeges információt meg kell hogy adj, ha van képernyőfotód, visszaigazolásod, a tranzakció dátuma, azonosítószáma, csaló weboldal, mikorra ígérték a szállítást, kaptál-e visszaigazolást, valamilyen terméket tehát minden olyan információ, mely segíthet a beazonosításban. Még ha nagyon csábító is, ne vásárolj ilyen oldalakon, hidd el, csak te járhatsz rosszul.

Megállapíthatjuk, hogy túl sokat nem foglalkoztak a csinosítgatással. Mire figyeljünk, melyek ezek az ismert csaló oldalak, honnan ne vásároljunk ezekre a kérdésekre kerestem a választ. A számlavezető bankodnál jelezheted, hogy csalás áldozata lettél. Honnan vásárolj.

A weboldal igazinak tűnik, a termékfotók meggyőzőek, az árak hihetetlenül kedvezőek csak van egy pici bibi. Kivágtam, és képként mutatom, hogy mire érdemes odafigyelni, mert gondolom sokáig már nem lesz aktív a fenti oldal, remélhetőleg hamar felfüggesztésre kerül. Ha csak egyetlen embert megmentünk attól, hogy csalás áldozata legyen, már megérte. A vásárlási szokások változásával a cyber-bűnözés is egyre nagyobb méreteket ölt.

Most én is csatlakoznék ehhez a kezdeményezéshez, misszióhoz. Innen ne vásárolj. Ha nagyon olcsó oldalra találsz, minden esetben ellenőrizd le legalább a fenti szempontok szerint, keress rá, hogy írt-e róla valaki. Nem minden kínai odal csaló, számolhatatlan megbízható oldal létezik.

Nincsenek vásárlói visszajelzések sem. Nem található az üzemeltető cégről semmiféle adat, csak egy üres kapcsolatfelvételi ablak, semmi olyan információ, mellyel bárkit meg lehetne találni, be lehetne azonosítani. Nézzünk egy példát. Így ismerheted fel.

A Rólunk menüpont sem túl beszédes,. A panasz alapján elindul az úgynevezett chargeback eljárás, melynek eredményeképpen néhány héten belül visszakaphatod a csaló oldalnak kifizetett pénzedet. Meg is kezdeném a sort, íme a csaló webhelyek listája, melyet főként a fenti Facebook oldal készítője gyűjtött össze, hálás köszönet érte és én is kigészítettem néhány gyöngyszemmel. Ha megtörtént a baj, bedőltél egy csaló oldalnak, talán még nincs minden veszve.

Ha ilyet találsz, tapasztalsz, kérlek írd meg nekem és a fenti Facebook oldalon is jelezd. Vigyázat, egyre több a csaló kínai oldal gyakorlati tippek a beazonosításhoz, csaló oldalak listája. Talán az összes csaló oldal közös jellemzője, hogy elhiteti veled megszerezhetsz valamit amire talán már régóta vágysz olyan rendkívül olcsón, hogy a vásárlást kár lenne kihagyni.